Tuoreimmat julkaisut

Kuumat perunat kiittävät ja kumartavat

Hot Potato –hanke päättyi 28.2.2019 ja nyt on aika kiittää ja kumartaa. Matkan varrella kahden vuoden aikana pääsimme puoleen Suomen maakunnista tutustumaan 50 yrityksen kuumiin perunoihin. Ja......

Kannatti ottaa kuuma peruna käsittelyyn

Laskutus sujuvaksi ja yrittäjän arki mukavammaksiMillaisen laskutusohjelmiston ottaisi? Millaisen muutoksen toteuttaisi, jos ehtisi ja osaisi? Tämä nopea kokeilu arkiseen laskutusasiaan tuotti......

Onnistuneita kokemuksia kolmesta nopeasta ohjelmistoprojektista

Onnistuneessa projektissa työtavat ovat tavoitteiden mukaiset. Jos tavoitteet ovat selkeät ja haluttu lopputulos on jo projektia aloitettaessa tiedossa, projekti etenee tasaisesti etukäteen......

Peruna ja Puu kohtasivat

Perinteisesti Suomi on elänyt perunasta ja puusta. Peruna kuuluu edelleen perusruokana lautasellemme. Siitä myös kasvava sukupolvemme saa energiaa innovaatioiden luomiseen. Miten puu sitten tähän......

Digitalisaatiota ei kannata pelätä, se tulee kuitenkin

Eräs Hot Potato -hankkeen asiakkaista oli Taitajien Toimipiste, joka on suomalainen verkossa toimiva työtehtävien laskutuspalvelu. Taitajien Toimipisteen kautta voi kuka tahansa yksityishenkilö......

Työhyvinvointia digitaalisista ratkaisuista

Mitä sinulle tulee mieleen työhyvinvoinnista? Ehkä työnantajan tarjoamat liikuntasetelit? Tai tyky-päivät? Mahdollisesti teatterimatkat tai sählyvuoro?Entä mitä sinulle tulee mieleen......

Blogin toimituskunta

Pekka Pirhonen

Pekka tekee ihmislähtöistä strategiatyötä organisaatio-, tiimi- ja yksilötasolla. Erityisen kiinnostunut hän on organisaation ja yksilön strategioiden synkronoitumisesta.

Organisaatioiden strategia, arvot, kulttuuri; strategisen kehittämisen konsultti

Hallitus- ja johtoryhmien aktivointi; strategisten tiimien coach

Henkilökohtainen strategia; itsen johtamisen ammatticoach

Taina Koskinen

Taina on pitkän linjan visuaalisen taustan omaava digiasiantuntija. Hänellä on monipuolista työkokemusta erilaisten asiakaslähtöisten palveluprosessien kehittämisestä, digitalisoimisesta, visualisoimisesta ja toteuttamisesta. Hän on toiminut tuoteomistaja-roolissa useissa verkkokehityshankkeissa sekä yksityisellä että julkisella puolella. Tällä hetkellä Taina toimii IT-yritys Citrus Solutions Oy:n strategisena johtajana. Hän vastaa myös Turun toimiston liiketoiminnasta ja henkilöstöstä.

Elina Kontio

Elina on koulutukseltaan terveystieteiden tohtori (TtT) ja töissä Turun ammattikorkeakoulun Tekniikka ja liiketoiminta -sektorin ICT-osaamisalueella. Hän on terveysteknologian tutkimusryhmän vetäjä ja yliopettaja. Elina on kiinnostunut kaikesta terveysteknologiaan liittyvästä ja hänen omana erikoisosaamisenaan on tiedolla johtaminen

Blogin kirjoittajat

Antti Tuomisto

Lehtori Antti Tuomisto on tietojärjestelmätieteen ja erityisesti työinformatiikan asiantuntija Turun yliopistosta. Työinformatiikkaa tutkitaan ja opetetaan Turun yliopiston kauppakorkeakoulun tietojärjestelmätieteessä. Hän on osallistunut satoihin pk-yritysten työn ja liiketoiminnan kehittämisprojekteihin kymmenissä ulkoisen rahoituksen hankkeissa. ”Kokonaisvaltaisessa järjestelmänkehityksessä muutokset missä tahansa osassa teknistä tai sosiaalista järjestelmää voivat parantaa koko järjestelmän elinkelpoisuutta, kunhan järjestelmiä ja ihmisiä tarkastellaan erottamattomana kokonaisuutena.” Eli helppoa, mutta johtaa fiksusti valittuihin, toteutettaviin ja vaikuttaviin kehitysaskeliin.

Ville Harkke

Ville Harkke on tietojärjestelmätieteen tutkija, joka on koko akateemisen uransa pyrkinyt selvittämään erilaisten järjestelmien ja teknologioiden tuottamia hyötyjä sekä hyötyjen syntymekanismeja. Lääkäreiden mobiilijärjestelmiä käsitelleen väitöskirjansa jälkeen hän on lähestynyt asiaa liiketoimintahyötyjen, organisaatio- ja prosessimuutosten sekä järjestelmien käytettävyyden näkökulmista eri alojen järjestelmiä tutkiessaan.

Tiina Ferm

Tiina on pitkän linjan insinööri (-88), diplomi-insinööri (-93) ja olio-ohjelmoinnin lehtori Turun ammattikorkeakoulussa. Erityisosaamisalana yhteiskehittäminen ja Living Lab -menetelmät ohjelmistotuotannossa. Tiinan motto on Kajsa Vargia mukaellen "man tar vad man havar".

Reetta Raitoharju

Reetta työskentelee lehtorina Turun ammattikorkeakoulussa. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori, joka on päätynyt opettamaan ja tutkimaan terveysteknologiaa. Viime vuosina kiinnostuksen kohteena on ollut erityisesti terveysteknologiayritysten liiketoimintaympäristö ja alan tuotteiden tuotekehitykseen liittyvät haasteet. Hot Potato -hankkeessa Reettaa kiinnostaa pk-yritysten liiketoiminnan kehittäminen ja digitalisaation mahdollisuudet.

Ville Kentala

Ville on laajan skaalan IT-osaaja ja tietotekniikan insinööri. Oli sitten kyse pelikehityksestä, web-kehityksestä, grafiikasta tai äänistä, löytyy Villeltä aiheesta kokemusta. Tällä hetkellä hän työskentelee projekti-insinöörinä theFIRMA-projektioppimisympäristössä Turun AMK:n alla.

Marika Säisä

Marika työskentelee projektipäällikkönä Turun ammattikorkeakoulussa. Hän on koulutukseltaan tietotekniikan DI, ja koordinoi Hot Potato -hanketta sekä projektitoimisto ICT-porttia ja theFIRMAa. Marika on osallistunut satoihin pk-yritysten liiketoiminnan kehittämisprojekteihin yhdessä Varsinais-Suomen alueen yritysten kanssa. Viime vuosina kiinnostuksen kohteena on ollut erityisesti mikro- ja pk-yritysten digitalisaatioon liittyvät haasteet ja kehitystoimenpiteet. Lisäksi sosiaalisen median ratkaisut pienten yritysten arjessa on kiinnostuksen kohteena osana yrityksen työprosesseja, viestintää ja markkinointia.

Lauri Keinänen

Lauri on kuin yhden miehen mainostoimisto. Hän on toiminut freelancerina 9 vuoden ajan ja taitaa hommat grafiisesta suunnittelusta ja brändäyksestä aina web-kehitykseen ja ohjelmistotuotantoon. Tällä hetkellä Lauri opiskelee viimeistä vuottaan Turun ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa ja tekee opinnäytetyötään Jaguar Land Roverille itsestään ajavien autojen tietoturvasta.

Balsam Abdulghani

Balsam is an IT Engineer with long experience (-93). He has 12 years of experience in teaching database, OO Programming, Web Programming, and tutoring students work. Currently Balsam works as project engineer at Turku University of Applied Sciences. He has wide knowledge and experience as a software manager, design user interface, and test user interface using eye-tracking device.

Sanna Määttä

Sanna työskentelee päätoimisen tuntiopettajana Turun ammattikorkeakoulussa. Hän on koulutukseltaan tekniikan tohtori ja opettaa sulautettua ohjelmointia. Sanna myös vastaa oppimisympäristö theFIRMA:n laatu- ja opinnollistamisprosesseista.

Rita Matikainen

Rita työskentelee toista vuotta Turun ammattikorkeakoulussa projekti-insinöörinä. Projektityöskentely, graafinen suunnittelu ja toteutus, markkinointi ja tapahtumajärjestely sekä testaus ja vaatimusmäärittely ovat erityisen kiinnostuksen kohteena. Hot Potato -hankkeessa Rita toimii asiantuntijana asiakasprojekteissa ja järjestää hankkeen tapahtumia.

Tapani Ojanperä

Tapani on pitkään ollut opetustehtävissä Turun ammattikorkeakoulussa. Opetuksesta suurimman osan vievät ohjelmointiin ja algoritmeihin liittyvät asiat. Hän on vuosittain hakeutunut opettamaan myös partneriyliopistoihin, joista eksoottisin taitaa olla Wuhan Institute of Technology. Viime vuosina kuvaan mukaan ovat tulleet yhteistyöprojektit eri yritysten kanssa. Kiinnostuksen kohteena ovat myös ohjelmointiparadigmat ja geneettinen ohjelmointi.