Kannatti ottaa kuuma peruna käsittelyyn

12.03.2019

Laskutus sujuvaksi ja yrittäjän arki mukavammaksi

Millaisen laskutusohjelmiston ottaisi? Millaisen muutoksen toteuttaisi, jos ehtisi ja osaisi? Tämä nopea kokeilu arkiseen laskutusasiaan tuotti konkreettisen askeleen eteenpäin. Askel joka oli jo pitkään ollut tulossa, mutta jota ei ehditty edes valmistella, saati ottaa.

Huolto- ja kunnossapitotyöt ovat LVI-Asennus Vihervä Ky:n sydämen asia. Hot Potato –hankkeessa selvitimme yrityksen laskutuksen kehittämistä siten, että tuottavuus ja työhyvinvointi parantuisivat. Suomeksi: Aki Vihervä ja kumppanit haluavat tehdä LVI-hommia! Löysimme tapauskohtaisen ratkaisun, joka sopi henkilöstön ja kumppanien pirtaan erinomaisesti. Kannatti ottaa kuuma peruna käsittelyyn!

Yrittäjälle löydettiin hänen tarpeisiinsa sopiva tapauskohtainen ratkaisu, joka täyttää asetetut vaatimukset niin ominaisuuksien kuin helppouden suhteen, on kohtuuhintainen ja toimiva sekä antaa yrittäjän keskittyä omaan työhönsä ja liiketoimintaansa. Lisäksi ’ylimääräisenä bonuksena’ ratkaisu myös skaalautuu, mikäli tulevaisuudessa halutaan vaikkapa enemmän talousprosessien raportointia ja seurantaa tai yritys palkkaa työntekijöitä ja haluaa ruveta käyttämään tarjous-tilaus-työmääräys-laskutus-tyyppistä prosessia.

Eli kannatti ottaa kuuma peruna käsittelyyn! Se kannattaa, aina voi tehdä jotain! LVI-Asennus Vihervä oli todella tyytyväinen tekemiseen ja tuloksiin.

Iso kiitos projektiin osallistuneelle tietojärjestelmätieteen opiskelijalle Teemu Paukku, joka sovelsi omaa osaamistaan ja meidän oppejamme erinomaisesti!

Teemun terveiset pk-yrityksille ja opiskelijakollegoille: “Yliopistoissa ”muhiva” tietotaito täytyy tulevaisuudessa saada nopeammin ja helpommin yritysten, myös pienyritysten, hyödynnettäväksi. Yritysten ja yliopiston tiiviin yhteistyön pitäisi olla arkipäivää ja tämänkaltaiset matalan kynnyksen hankkeet luovat loistavan väylän siihen. Samalla ne tarjoavat opiskelijoille erittäin arvokasta kokemusta, mielenkiintoisia haasteita ja uudenlaista käytännön soveltavaa näkökulmaa. Suosittelen lämpimästi!”

Tässäkin rohkea nopea kokeilu oli se oikea tie. Kuten eräs ESR-hankekollegamme on todennut: “ihmeitä tehdään tekemällä” (Kunteko). Niin tässäkin. Tekemättä ei voi jättää, mutta älä tee yksin: tee se osaavan kumppanin kanssa.

Ota yhteyttä jos Ari Vihervän tai Teemu Paukun tarina kiinnostaa ja haluat osallistua!

Antti Tuomisto
lehtori
antti.tuomisto@utu.fi
040 737 1533
Hot Potato -osahankkeen vastuullinen johtaja
Tietojärjestelmätiede, Work Informatics
Turun yliopisto

#hotpotato #parastatyöelämää #esr #tuottavuus #työhyvinvointi #kunteko