Tervetuloa kehittämään yritystänne!
KOKEILE! – Nopeilla kokeiluilla ratkaisuja yrityksen liiketoimintaan -seminaarissa 28.11.2018 Porissa kuulet puheenvuoroja muun muassa kiireen hallitsemisesta, digitaalisista työympäristöistä ja muutosjohtamisesta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus oppia somemarkkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin salat, jotta yrityksesi saa lisää näkyvyyttä.
Unohda perinteiset käsitykset seminaareista: tässä seminaarissa pääset työntämään kädet saveen ja nostamaan juuri sinun yrityksesi aallonharjalle. Hyödynnä siis tilaisuus ja tule viettämään mahtava päivä kanssamme!
Tapahtuma on osallistujille maksuton. Aamulla on luvassa yhteinen verkostoitumishetki aamupalan lomassa, puolilta päivin osallistujille tarjoillaan lounas ja iltapäivällä iltapäiväkahvit.
Turun ICT-citystä järjestetään yhteiskuljetus Poriin ja takaisin Turkuun. Turusta lähdetään klo 6.30, ja kyytiin voi hypätä myös Maskusta, Mynämäeltä, Laitilasta tai Raumalta.
Aika: 28.11. klo 8.30–16.00
Paikka: Teknologiakeskus Pripoli, Tiedepuisto 4, 28600 Pori
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu seminaariin nyt, ja liity myös Facebook-tapahtumaan!
Seminaarin ohjelma

Seminaarin key note

Anna Perho
Toimittaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja Anna Perho on työskennellyt media-alan yrittäjänä yli 20 vuoden ajan. Hänet tunnetaan kolumnistina, radiojuontajana ja tv-esiintyjänä.
Perho on kirjoittanut neljä selfhelp-opasta, joissa hän käy läpi erilaisia elämänhallintaan ja itsensä johtamiseen liittyviä näkökulmia. Antisäätäjä-ajanhallintametodia avaava kirja julkaistiin syksyllä 2017.
Hän on kouluttautunut Lyhytterapiainstituutissa ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi. Hän soveltaa ratkaisukeskeistä psykologiaa erityisesti työhyvinvointia ja ajanhallintaa käsittelevissä puheissaan.
Työpajat

Nopeat kokeilut kokeiluun!, Marika Säisä ja Ville Harkke, Turun AMK ja Turun yliopisto
Nopeat Kokeilut Kokeiluun! –workshopissa esitellään muutamia Hot Potaton yritysprojekteissa onnistuneita nopeita kokeiluja, jonka jälkeen pureudutaan workshopissa olevien yritysten kokeiluihin. Jokainen yritys saa valita yrityksestään kuuman perunan – nopean kokeilun – jonka jatkokehittämiseen saa eväät tapahtumasta. Tervetuloa mukaan!

Käytännön tietosuoja –tietoisku, Joni Pinomäki, Citrus solutions
Työpajassa käydään läpi EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia. Asetuksen vaatimusten täyttämistä havainnollistetaan Citruksen palkitun työkalun avulla. Työpajassa käydään läpi osallistujien kysymyksiä ja mahdollisia haasteita, joita osallistujia pyydetään miettimään valmiiksi.
Joni Pinomäki on toiminut erilaisissa ICT-tehtävissä vuosien ajan. Hänellä on laaja kokemus kehitys- ja ylläpitoprojekteista kansallisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa. Joni on toiminut tietosuojan parissa koko asetuksen siirtymäajan.
Työpajaan kuuluu ennakkotehtävä.

Some-paja: Unohda ämpärit – Onnistumisia ja reseptejä someen
Mistä on onnistumiset somessa tehty? Onnistuneesta viestinnästä, kohderyhmän ymmärtämisestä ja oikein käytetyistä mainoseuroista. Työpajassa tutustutaan muutamiin onnistuneisiin caseihin ja pureudutaan siihen, miksi se on toiminut. Lisäksi tutuksi tulevat Facebookin/Instagramin mainostyökalut. Millaisia tuloksia niillä saa?
Markkinointitoimisto Tovari on 14 omien alojensa ammattilaisen poppoo, jonka yhteinen tavoite on löytää kumppanin vahvuudet ja viestiä niistä. Somen puolella meihin luottavat mm. Kaisa Mäkäräinen & Paavo Nurmi Games. Tovarilla on toimistot Porissa, Turussa ja Joensuussa.

Muutos! Hidaste, este vai todellinen innovaation lähde? Sirkka Salonen-Nummi, Covis Partners Oy
Mistä me puhumme, kun puhumme muutoksesta? Millä tavalla yrityksessäsi keskustellaan muutoksesta ja mitä keskusteluista seuraa? Haastaako muutos yrittäjää ensisijaisesti itsensä johtamiseen ja muutoksen vastaanottamiseen?
Tule pohtimaan näkökulmia muutoksen haasteisiin ja avaamaan omia kokemuksiasi yrittäjänä muuttuvassa toimintaympäristössä!

Pelottaako pelillistäminen? Oskari Tamminen, Juuso Salminen ja Ville Kentala, Turun ammattikorkeakoulu
Osallistujilla on hyvä olla oma kone, tabletti tai älypuhelin mukana
Kiireenkesytys®, Heli Tuulenmäki
Kiristääkö kiire? Onko sinulla monta rautaa tulessa yhtä aikaa? Tule toiminnalliseen Kiireenkesytys®- työpajaan! Kiireenkesytys® on suomalainen itsensä ja yhdessä kehittämisen toimintamalli, joka havahduttaa, inspiroi ja osallistaa.
Tunnista omat kiirehtijätyylisi, tee sijoituksesi Hyvän työelämän aikapörssissä ja aloita kiireen kesytyssuunnitelman laadinta.
• Inspiroiva alustus: Mitä kiire on ja miksi meillä on kiire?
• Tutustuminen erilaisiin Kiirehtijöihin
• Valintoja Hyvän työelämän aikapörssistä
• Hyvien ideoiden markkinat
• Tuumasta toimeen - mikroaskelten käynnistys
Kiireenkesytyksen alkuun auttaa Heli Tuulenmäki, Kiireenkesytys®-valmentaja, osaamisen asiantuntija ja sparraaja, Competence Design Oy. Työssä yhdistyvät osaaminen liiketaloudesta ja mielen maisemasta (KTM sekä NLP Master Practitioner ja Social Panorama Consultant). Hänen missionaan on auttaa ihmisiä onnistumaan.

Käyttäjälähtöisyys projektien toteutuksessa, Janne Uoti, Vuoden nuori projektipäälikkö 2018
Miksi on tärkeää ottaa käyttäjä mukaan projektiin jo alkumetreillä, eikä vasta sen loppuvaiheesssa? Projektin tärkein substanssiosaaja, eli käyttäjä, tukee projektin onnistumista alusta aina loppumetreille.
Työpajassa tutustutaan esimerkkien avulla, miten käyttäjälähtöisyydellä projekti saadaan tehokkaaksi ja miten resursseja ei valu hukkaan turhien ominaisuuksien luomiseen.

Google analytics ja hakukoneoptimoinnin salat, Jussi Elo ja Taina Koskinen, Citrus Solutions
Työpajassa otetaan käytännönläheinen katsaus verkkosivuston kävijäseurantaan Google Analyticsin avulla sekä tutustutaan toimiin, joilla voi sivuston asemaa voi parantaa hakukoneiden silmissä. Luvassa on tiivis paketti verkkosivujen sisältöihin liittyvää viilailtavaa sekä teknisiä kehityskohteita. Työpajassa pyritään löytämään myös ratkaisuja osallistujien mukanaan tuomiin löydettävyys- ja analytiikkaongelmiin.
Jussi Elo on pitkän linjan käyttökokemussuunnittelija, jolla on kattava kokemus verkkoanalytiikasta, löydettävyydestä, verkkopalveluiden ulkoasuista ja monesta muusta verkkosivujen viilailuun liittyvästä toiminnasta. Viime aikoina Jussia on työllistänyt 2019 voimaan astuvan saavutettavuuslain asettamat vaatimukset verkkosivuille.
Taina on pitkän linjan visuaalisen taustan omaava asiantuntija. Hänellä on monipuolista työkokemusta erilaisten asiakaslähtöisten palveluprosessien kehittämisestä, visualisoimisesta ja toteuttamisesta. Hän on johtanut useita verkkokehityshankkeita niin yksityisellä kuin julkisella puolella.
Työpajaan kuuluu ennakkotehtävä.

Avaako avoin data sinulle mahdollisuuksia?, Tiina Ferm, Turun ammattikorkeakoulu
Mistä avointa dataa löytää ja millaisista asioista dataa on avattu? Miten avointa dataa voi hyödyntää käytännössä ja voiko eri lähteistä saatavaa dataa yhdistellä? Työpajassa haetaan nopeiden esimerkkien avulla yrityksille uusia näkökulmia avoimesta datasta. Tutuksi tulevat niin avointa dataa keräävät portaalit, datan saantimuodot ja formaatit kuin INSPIRE direktiivikin.
Työpajan osallistujilla on hyvä olla tietokone, tabletti tai mobiililaite verkkoyhteydellä.
Tiina on osallistunut useisiin avointa dataa tuottaviin ja hyödyntäviin eurooppalaisiin hankkeisiin mm. C@R, PARTERRE ja GeoSmartCity. Hänen erityisalojaan ovat käyttäjäkeskeiset suunnittelumenetelmät ja olio-ohjelmointi.
Seminaarin järjestävät Hot Potato -hanke ja VERTTI-hanke.